10 πράγματα που αξίζει να περιμένεις στο Opel Crossland X

Post date:

Author:

Category:

Opel Crossland

 

Μετά την υπερπαραγωγή του Crossland X στο Βερολίνο με την κόρη του Mick Jagger, το νέο crossover της Opel ξεκινά το τουρ στατικών παρουσιάσεων. Είμασταν στη Βουλγαρία για αυτό το σκοπό.

# Άλλο ένα μοντέλο της σειράς “Χ” της Opel, μετά το Mokka X, που επενδύει στην αυξανόμενη κατηγορία των crossover που ψωνίζει μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής αγοράε. Η κατηγορία CUV/SUV B αυξάνεται θεαματικά με τις πωλήσεις να έχουν πενταπλασιαστεί από το 2010.

 

# Μοντέρνο, διχρωμίες, μαζεμένες διαστάσεις (κατηγορία B – βλ. Corsa) αλλά με μέγιστη εκμετάλλευση χώρων, χώρος αποσκευών από 410 lt και ράγες στις βάσεις των πίσω καθισμάτων ώστε να σύρονται κατά 15 cm. Επιπλέον, ο χώρος αποσκευών μπορεί να φτάσει τα 1.255 L με πλήρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

 

# Με μήκος 4,21 m, το νέο Crossland X είναι 16 cm μικρότερο από ένα Astra αλλά ταυτόχρονα 10 cm ψηλότερο. Οι επιβάτες απολαμβάνουν την εξαιρετική ορατότητα που τους παρέχουν τα υπερυψωμένα καθίσματα

Opel Crossland X

 

# Στο χώρο που έγινε η παρουσίαση τα σκαμπό ήταν λιγοστά και άβολα. Κάποια στιγμή είπαμε ”δεν πάμε να ξαποστάσουμε στα δύο Crossland που ήταν μέσα στον ελαφρώς underground χώρο;” Η κίνηση αποδείχτηκε ματ. Η μέση ίσιωσε. Είναι, βλέπεις, τα πλεονεκτήματα των αναγνωρισμένων, εργονομικών καθισμάτων, με πιστοποίηση AGR (Aktion Gesunder Rücken). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Opel είναι η μοναδική κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων που προσφέρει τέτοια άνεση στην κατηγορία (με τα Crossland X και Mokka X).

Opel Crossland X

 

# Κατασκευάζεται στην Ισπανία, το πλαίσιο είναι από κοινού εξέλιξη με την PSA, ενώ ο entry level κινητήρας είναι ο 1.2 βενζίνη, “ατμόσφαιρα” με 81 ίππους που απ´ ό,τι μας είπε ο κ. Τ. Αραμπατζής, Marketing Director της εταιρείας, θα είναι μια εμπορική επιτυχία με καλό εξοπλισμό που θα φέρει νέους πελάτες.

Opel OnStar

 

# Η έγχρωμη οθόνη αφής έως 8-ιντσών για τα σύγχρονα συστήματα infotainment Radio R 4.0 IntelliLink και Navi 5.0 IntelliLink, συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto, είναι ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα. Συμβατά smartphone μπορούν ακόμα και να φορτίζονται ασύρματα μέσω επαγωγικής φόρτισης. Το Wi-Fi Hotspot που προσφέρει το εξαιρετικό σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης OnStar (το προηγμένο infotainment της εταιρείας) είναι, φυσικά, εδώ και διασφαλίζει άριστη συνδεσιμότητα για όλες τις κινητές συσκευές. Πλέον και με head-up display.

# Το σύστημα Προσαρμοζόμενου Εμπρόσθιου Φωτισμού (Adaptive Forward Lighting) AFL με προβολείς full-LED διασφαλίζει εξαιρετική ορατότητα στο σκοτάδι. Λειτουργίες όπως φωτισμός στροφών, υποστήριξη μεγάλης σκάλα φώτων και αυτόματη ρύθμιση δέσμης εγγυώνται βέλτιστο φωτισμό του δρόμου. 

# Αργότερα, τον Οκτώβριο, έρχεται και το Grandland X (κατηγορία C – βλ. Peugeot 3008, VW Tiguan κλπ).

# Το σύστημα Προσαρμοζόμενου Εμπρόσθιου Φωτισμού (Adaptive Forward Lighting) AFL με προβολείς full-LED διασφαλίζει εξαιρετική ορατότητα στο σκοτάδι. Λειτουργίες όπως φωτισμός στροφών, υποστήριξη μεγάλης σκάλα φώτων και αυτόματη ρύθμιση δέσμης εγγυώνται βέλτιστο φωτισμό του δρόμου.

# Η τιμή θα είναι “κάτω” απ´το Mokka X και παρότι δεν ανακοινώθηκε, εκτιμάται πως θα είναι γύρω στα €18.000. Περίπου. Παραγγελίες στην Ελλάδα απ´ τον Μάϊο.

Photo: Opel

 

 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει