Λανσάροντας με μια γάτα και την κόρη του Jagger. «Προχώ» η Opel

Post date:

Author:

Category:

opel

 

 Το Βερολίνο γέμισε αφίσες με μια ”στραβωμένη” γάτα. Είναι το ημερολόγιο της Opel για το 2017. Με μια ωραία ξανθιά και την πρεμιέρα του Opel Crossland X να ποζάρουν δίπλα της. ”Μπροστά”.

Δεν βλέπεις συχνά να φωτογραφίζονται κάποιοι από τους 800 καλεσμένους στο φαντασμαγορικό σκηνικό που έστησε η Opel στο Βερολίνο, με κουτιά που έγραφαν ”γατοτροφή”. 

 

Η διάσημη φωτογράφος Ellen von Unwerth που έχει τεράστια θητεία σε glossy editorials των περιοδικών εδώ και μερικές δεκαετίες ήταν πίσω απ΄ το φωτογραφικό φακό, η Georgia May Jagger, η κόρη του γερόλυκου των Rolling Stones, ήταν μπροστά (απ΄ το φακό, λέμε) και, αν μη τι άλλο, είναι η τάση για παγκόσμιου βεληνεκούς πρεμιέρες που στόχο έχουν να γίνουν πρωτοσέλιδα σε αναρίθμητα media πλατφόρμες.

opel crossland x

[O CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann και η CMO, Tina Müller, μπροστά απ΄τον ουσιαστικό σταρ της βραδιάς. Τα υπόλοιπα είναι το άλλοθι]

 

Ανάμεσα στους εκατοντάδες καλεσμένους και τα celebrities ήταν και 50 bloggers με διεισδυτικά Μέσα, στον αέρα γυρόφερναν κάποια 8.7 εκατομμύρια Likes για τη ζοχαδιασμένου ύφους γάτα και όλη η σημειολογία μιας μπράντας που εξελίσσεται σαν style icon για το ευρύ κοινό.

opel grumpy cat

 [Μιλάμε για τρελή ζοχάδα. Αν η Grumpy ήξερε την υπεραξία της θα ζητούσε γατοτροφή σε πλατινένιο πιάτο]

georgia may jagger

[Η κόρη του Jagger σε πρώτο και δεύτερο πλάνο. Απλό φόρεμα, biker’s jacket, φωτογραφικό coolness και βαρύ, ροκ όνομα. ”Λέει”]

Τα βάζεις στη σειρά και η εξίσωση ”βγαίνει”: η ροκ ματιά της Unwerth, το pet, η ξανθιά, το Crossland X. Kι όλα αυτά μέσα στο Kraftwerk, στο παλιό, επιβλητικό παλιό ”εργοστάσιο”, κάτι σαν υπόγειος βιομηχανικός ”καθεδρικός”, που φτιάχτηκε την ίδια εποχή με το τείχος του Βερολίνου για τις ανάγκες των στρατιωτικών λεγεώνων της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

 

Κάτι δηλαδή σαν έντεχνη μπαλαρίνα του Ουμπέρτο Έκο, που ακροβατεί σημειολογικά ανάμεσα στο προϊόν (βλ. Crossland X) κι όλο αυτό το vibe που μαγνητίζει συνειρμούς, βερολινέζικες εικόνες και techno ήχους.

 

[#Διάβασε: τι είναι το Opel Crossland X]

 

Το αυτοκίνητο είναι προς πώληση. Αλλά το θεατρικό σκηνικό στήνει αυτή την εγκεφαλική γαρνιτούρα που έχουμε μάθει να θέλουμε στην εποχή των εικόνων.

Creative well done!

Photo: opel

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει